SMM

Desenvolupament d’estratègies de presència en xarxes socials.

 

El SMM (Social Media Marketing) és un acostament d’una organització o els seus serveis/productes, a través de la difusió de continguts, a les diferents xarxes socials que operen a Internet.

Les xarxes socials són espais de comunicació rics, pel que fa a la interacció entre els seus participants, on el contingut es introduït pels mateixos usuaris. Aquests espais cada vegada compten amb una audiència pública major, més ‘intel·ligent’ i més participativa.

Les xarxes socials, per tant, són un sector que amplia el marketing ‘boca a boca’. El gran avantatge del markenting en els mitjans socials és que, en comptes d’oferir una venta agressiva típica, s’ofereixen continguts de valor que donen la possibilitat d’apuntar exactament a una audiència de clients possibles, de manera que ells mateixos difonen per pròpia voluntat el producte o marca.

Com a resultat de la proliferació de les xarxes socials, i els beneficis que aporten en termes de tràfic, aquesta pràctica ha adquirit gran rellevància per part de les empreses i del marketing digital. Per tant, si es compta amb temps i es vol complimentar les pràctiques de marketing amb poc cost, usant el Social Media Marketing resulta molt fàcil assentar la reputació i l’autoritat d’una organització dins del sector en el qual s’ha establert.

En aquest sentit, des de TenacTIC oferim un estudi acurat de cada tipologia d’empresa. Així és com analitzem les necessitats per a cada un dels nostres clients, creem la millor estratègia online per a cada una de les organitzacions i elaborem unes campanyes òptimes per ser promocionades a les diferents xarxes socials.

Marketing en xarxes socials

El nostre equip professional en l’àmbit de la comunicació, expert en aquesta tipologia de plataformes, ofereix assessorament personalitzat i realitza també tasques de Community Manager segons la necessitat de cada una de les entitats a les quals donem suport. La seva finalitat és desenvolupar totes les funcions necessàries per tal de millorar i estendre la reputació d’una marca i augmentar les visites a la web corporativa, en cas de tenir-ne. Els objectius, per tant, són:

  • Estudiar la ideologia de l’organització, per actuar conseqüentment amb els seus objectius, i especialitzar-nos en les temàtiques a debatre a cada una de les comunitats.
  • Crear, tramitar i dinamitzar comunitats d’usuaris amb independència de la plataforma que s’utilitzi (Facebook, Twitter, Linkedin, Myspace, ...).
  • Crear continguts a les xarxes socials de qualitat que parlin sobre l’empresa i siguin adequats al sector on es situen.
  • Produir comentaris a fòrums i blogs per tal de fomentar l’intercanvi de coneixements i opinions amb altres usuaris.
  • Fer créixer, sostenir i defendre les relacions de les empreses amb els seus clients en l’àmbit digital.
  • Inserir links en diferents xarxes socials i recercar informació relativa al sector o empresa.

Sol·liciti més informació